fbpx

HVAD ER RYNKER?

Hvad er rynker?

Rynker er linjer og folder i huden. Rynker er en naturlig del af hudens aldring, men forværres af især solens stråler og rygning. Rynker findes I forskellige grader – fra fine linjer til dybe furer.

De fleste mennesker får begyndende rynker fra midten af 20erne, især rundt om øjnene og omkring munden, hvor man bruger sin ansigtsmimik meget. Der kommer desuden også rynker i hudområder, som ofte udsættes for solens stråler, som i ansigtet, hals, bryst, på arme og hænder.

Hvad skyldes rynker?

Gener spiller en stor rolle for, hvordan din hudstruktur er og derved for hvor mange og dybe rynker du får.

Af andre faktorer som medvirker til dannelsen og forværringen af rynker kan nævnes:

  • Alder: Huden udtyndes med alderen og bliver mere skrøbelig. Din hud producerer også mindre olie, hvilket gør den tør og mere tilbøjelig til at se rynket ud. Fedtdepoterne i det dybere lag af huden mindskes, hvilket gør at rynkerne får en mere markant fremtræden.
  • Ansigtsmimik: Hver gang du kniber øjnene sammen, rynker panden eller smiler, dannes der små folder i huden omkring de ansigtsmuskler, der er involveret i bevægelsen. Med tiden mister huden noget af sin evne til at rette sig helt ud derved skabes en mere permanent fold i huden.
  • Soldyrkning: UV-lyset skader kollagen og elastin, som er de dele af bindevævet som giver huden sin fasthed. Derved får solens stråler stor betydning for rynkernes opståen – især hos mennesker med lysere hudtyper
  • Rygning: Rygning fremskynder aldring ved at påvirke hudens blodforsyning. De skadelige frie radikaler, der produceres ved rygning, har også en betydning for dannelsen af rynker. Herudover kan man få rygerrynker rund om munden ved at holde en cigaret med læberne flere gange dagligt.
botoxbehandling hos kalos

Hvilke anti-rynkebehandlinger virker:

Forebyggelse er det vigtigste våben i kampen mod rynker. Det er vigtigt at beskytte huden imod solens skadelige stråler ved altid at benytte en god solbeskyttende creme med høj faktor (SPF 30 eller derover). Videnskabelige studier har vist, at daglig brug af solcreme – udover at forhindre nye rynker – også kan fjerne solskader og rynker, der allerede er opstået!

Hos Kalos forhandler vi en række professionelle produkter med SPF 30 og 45 fra det amerikanske skincare mærke PCA Skin .

Når skaderne er opstået, findes der heldigvis forskellige behandlinger, som kan bedre eller afhjælpe rynker. Hos Kalos kan vi bl.a. tilbyde følgende behandlinger målrettet imod rynker og løs hud:

For at opnå optimale resultater er det vigtigt, at behandlingen målrettes netop din hud. Vi indleder derfor et behandlingsforløb med at tilbyde en gratis og uforpligtende konsultation, hvor vi sammen kan finde frem til den rette behandlingsplan for dig.

Om os

Hos Kalos er vores filosofi at få det bedste frem hos vores kunder. Vi ønsker ikke at ændre på den måde du ser ud, men blot at fremhæve dine bedste egenskaber. Vi elsker at skabe naturlige resultater – og vi efterlever selv dette princip. De fleste af os ønsker at have et frisk udseende uden for mange rynker og løs hud. Der findes mange løsninger, og det er vigtigt for os, at finde en løsning, som passer dig, og hvor du får mest ud af behandlingen uden at se kunstig ud.

Andre behandlinger

Er du i tvivl om hvilken behandling der er rigtig for dig?

Vi tilbyder en lang række af behandlinger i klinikken – til ansigt og krop. Du kan læse om alle vores behandlinger ved at trykke på linket herunder.

Ellers er du altid velkommen til at komme forbi klinikken til en gratis og uforpligtende snak om behandlingsmulighederne.

×
Product added to cart

Ingen varer i kurven.